Jurnal de Beauty

Intrebari frecvente

Epilare Defintivă

Ce este epilarea prin laser?

Singura metoda ultramoderna de epilare definitiva, complet nedureroasa, cu timp redus de tratament, prin care se obtine eliminarea permanenta a foliculor de par in proportie de pana la 95% la femei si 75% la barbati. Eficienta inca de la prima sedinta, este complet sigura, numeroase teste in laborator demonstrand ca actioneaza doar asupra firelor de par, protejand pielea si tesuturile apropiate firului de par, fara efecte secundare pe termen lung sau scurt.

Este cu adevarat definitiv?

Da. Tot parul tratat va disparea, epilarea fiind progresiv definitiva. In schimb, trebuie luat in considerare faptul ca, procentul de curatire a zonei tratate poate fi de aproxmativ 95% la femei si 75% la barbati. Fiind organisme vii producem fire noi pe tot parcursl vietii. Firele care apar sunt fine, subtiri si deschise la culoare (depigmentate) fiind asemanatoare cu puful.

De ce maxim 95%/75%?

Femeile au mult mai putini hormoni pe crester ceea ce le ajuta la rezultate procentuale mai bune. Barbatii avand testosteronul mai ridicat automat ei produc mai multe celule, astfel ca se recomanda 1-2 sedinte de intretinre pe an.
Iata orientativ cateva procente medii de curatire a zonelor uzual solicitate: axila 90-95%, inghinal 80-90%, fata 50-70%, coapse 60-70%, gambe 90-95%.

Epilarea definitiva prin laser este mai buna decat epilarea prin IPL/SPL?

Epilarea Definitiva cu Laser prezinta numeroase avatanje. In primul rand este nedureroasa si in acelasi timp mai eficienta, eliminand foliculii pilosi intr-un numar mai mic de sedinte, in conditii de deplina siguranta pentru pielea ta si tesuturile apropiate firului de par.

Mai mult, nu necesita timp de recuperare, poate fi realizata pentru absolut toate fototipurile de piele si da! poate fi realizata in deplina siguranta in orice sezon al anului, nu doar in sezonul rece.

Necesita o consultatie in prealabil epilarea prin laser?

Siguranta si confortul tau sunt pe primul loc pentru noi. De aceea, in cadrul centrului nostru va avea loc o consultatie preliminara realizata de o specialista. Aici iti vom intocmi o fisa personala in care va fi precizat tipul pielii, indicatiile sau contraindicatiile ulterioare, numarul de sedinte necesare si intensitatea tratamentului.

Cele 3 etape de credere a firelor de par si importanta acestora:

1. ETAPA ANAGENA
Prima etapa din ciclul cresterii parului in care are loc formarea, migrarea spre exterior si ajungerea firului de par la maturitate.

2. ETAPA CATAGENA
Cresterea este mai putin accelerata, incepand in acelasi timp perioada de repaus in care firele de par se opresc din crestere si se degradeaza.

3. ETAPA TELOGENA
In cea de-a treia etapa unde firul de par intra in repaus complet si toate activitatile sale inceteaza, se pregatste de a iesit complet dn ostiumul folicular.

Importanta ciclului cresterii firelor de par in epilare definitiva prin laser:

Lungimea fiecarei etape depinde de tipul firului de par. Din fericire, fiecare folicul este independent, fapt ce impiedica caderea tuturor firelor de par in acelasi timp. De obicei fiecare om are in medie 20% din foliculii pilosi in etapa anagena. In etapele catagena si telogena laserul nu are efect asupra foliculilor pilosi doarece acestia nu sunt conectati la bulb prin radacina pentru a puea distruge bulbul, de unde si necesitatea mai multor sedinte.

O sporire temporara a cresterii firelor de par poate fi observata uneori, deoarece corpul reactioneaza la epilarea definitiva cu laser prin activarea celulelor papilare inactive, prin caldura emanata, trezindu-le din faza de hibernare ( faza care poate dura pana la 2 ani ). Acest lucru ajuta la cresterea eficacitatii epilarii definitive cu laser, fiind mai multe fire de par expuse tratamentului.

Zonele uzuale de tratament:

Axile Etapa anagena: aprox. 30% Etapa telogena: aprox. 70%
Intervalul dintre tratamente: aprox. 4-6 saptamani

Picioare Etapa anagena: aprox. 20% Etapa telogena: aprox. 80%
Intervalul dintre tratamente: aprox. 4-6 saptamani

Inghinal Etapa anagena: aprox. 30% Etapa telogena: aprox. 70%
Intervalul dintre tratamente: aprox. 4-6 saptamani

Spate si piept Etapa anagena: aprox. 15% Etapa telogena: aprox. 85%
Intervalul dintre tratamente: aprox. 4-6 saptamani

Brate: Etapa anagena: aprox. 20% Etapa telogena: aprox. 80%
Intervalul dintre tratamente: aprox. 4-6 saptamani

Fata Etapa anagena: aprox. 65% Etapa telogena: aprox. 35%
Intervalul dintre tratamente: aprox. 3-4 saptamani

Etapele tratamentului:

1. Consultatia:

Consultatie preliminara realizata de catre o tehnician in epilare laser este asigurata in cadrul centrului. Aceasta va intocmi o fisa personala in care va preciza tipul pielii, contraindicatii si va mentiona tipul interventiilor ulterioare: numarul de sedinte necesare si intensitatea tratamentului.

2. Pregatirea zonei:

Evitarea expunerii la soare. Evitarea epilarii cu ceara. Metodele de epilare pot afecta foliculul pilos, interferand cu epilarea laser.
Este recomandata raderea cu lama cu o seara inainte de ziua in care are loc procedura.

Este interzis consumul unor medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii nesteroidiene si steroidiene).

3. Desfasurarea sedintelor de epilare definitiva prin laser:

Se aplica un gel ecograf rece folosit ca mediu conductor si care are rol de racire si protectie.

Durata unei sedinte difera in functie de zona de epilat. Spre exemplu, daca in cazul axilei poate dura intre 5-10 min, in cazul unui picior sedinta poate dura pana la 20 min.

Durata tratamentului dureaza intre 6 – 8 sedinte, spatiate la 4-6 saptamani in functie de grosime, pigmentatie si densitatea firelor de par, zona tratata, factori metabolici si hormonali si nu in ultimul rand reactivitatea individuala.

Sedintele de epilare de lunga durata sunt programate conform unui algoritm ce respecta fiziologia cresterii firelor de par. Niciodata nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toti foliculii. Firele de par cresc dupa un “program” ce comporta 3 faze: de crestere, de stagnare si de regresie.

Tratamentul de fotoepilare este util si eficient numai in faza in care firele de par sunt in prima faza de crestere, acesta fiind momentul in care caldura produsa este condusa de catre fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. In oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu isi realizeaza scopul – acela de distrugere a bulbului, din cauza ca firul de par nu comunica direct cu radacina. Iata de ce sedintele urmeaza aceasta ciclicitate si se repeta.

4. Dupa tratament:

Pielea poate fi rosie in zona tratata pentru cateva ore, dupa care roseata dispare complet.

Se evita baile fierbinti, creme, lotiuni, deodorant, parfumuri in ziua tratamentului pana la 48h.

Se evita expunerea solara cu 3-5 zile inainte de sedinta si dupa. Se vor folosi creme cu factor de protectie solara in zilele urmatoare tratamentului in cazul expunerii la soare.

Firele cad singure la in 7-10 zile de la tratament pe zona fetei iar pe restul corpului la 10-14 zile de la tratament.

Dupa incheierea celor 6 – 8 sedinte de epilare defintiva, se constata ca epilarea este partiala, dar definitiva. Ce inseamna aceasta? Se mai vede inca putin par – acest par este mult mai fin si mai depigmentat, firele fiind noi, acestea nu mai deranjeaza, dar efectul se mentine.

Tratamentul de epilare defintiva distruge toti foliculii de par dintr-o anumita zona, fie ea axila, bikini sau gambe. Dar Intotdeauna vor mai iesi cateva fire noi de par subtiri, aproape insesizabile. De aceea sunt necesare 1-2 sedinte de intretinere pe an. Iata orientativ cateva procente medii de curatare a catorva zone mai frecvent solicitate: axila 90-95%, zona inghinala 80-90%, ( datorita umiditatii s vascularizarii puternice ), fata 50-70%, coapse 60-70%, gambe 90-95%.

Criolipoliza

Ce este criolipoliza?

Unul dintre cele mai eficiente tratamente de slăbire – criolipoliza – te ajută să scapi de grăsimea acumulată în țesuturi fără efort și fără bisturiu.

La 18BeautyCenter dispunem de un echipament ultra-performant pentru aplicarea acestei terapii inovatoare care îți va reda suplețea și frumusețea corpului.
Criolipoliza (crio – răcire, lipoliza – grăsime) este o terapie estetică non-invazivă care reduce semnificativ țesuturile adipoase. Cu ajutorul unui dispozitiv specializat, aceste țesuturi sunt localizate și înghețate la temperaturi de -8 o C, ulterior fiind eliminate de organism pe căi
naturale.

Cum functioneaza criolipoliza?

Dispozitivul Cooltech de la centrul nostru de înfrumusețare creează prin înghețare o inflamație a țesutului gras subcutanat care se desprinde de celelalte țesuturi, fiind astfel stimulată apoptoza. 
Apoptoza reprezintă moartea programată a unei celule, realizată, în cadrul acestei terapii, în condiții de maxim control și siguranță. Acest proces declanșează în organism modificări structurale: macrofagele (celule specializate în distrugerea celulelor bolnave și a celor vătămătoare din organism) primesc semnale care le determină să localizeze și să distrugă celulele grase afectate de înghețare și muribunde.
Este important să reții că această terapie se realizează extrem de precis, toate țesuturile în afara celor vizate fiind protejate. În următoarele două luni de la aplicarea terapiei, resturile celulelor adipoase (numite produse secundare grase) sunt eliminate pe căi naturale, fără efort, de aceleași celule macrofage care ne scapă de ele fără a le da posibilitatea să se regenereze.

In cat timp se vad rezultatele?

Ceea ce diferențiază criolipoliza de alte tratamente de remodelare este că resturile celulelor adipoase distruse încep să fie eliminate în 4-6 săptămâni de la aplicarea terapiei și continuă să fie eliminate în mod natural de organism timp de circa 2 luni. Asta nu înseamnă că va trebui să aștepți atât pentru a vedea rezultatele. Acestea vor fi vizibile în 3-4 săptămâni de la efectuarea tratamentului, când vei observa o reducere a stratului de grăsime, respectiv a circumferinței zonelor tratate. Rezultatele optime apar în 2-3 luni de la aplicarea criolipolizei și continuă să își producă efectele până la 6 luni de la aplicarea terapiei.

Sunt definitive rezultatele in urma criolipolizei?

Distrugerea țesuturilor adipoase prin înghețare și eliminarea lor din organism pe cale naturală sunt procese ireversibile, altfel spus, celulele grase distruse nu vor mai reveni în organism. Ce este important să reții este că după aplicarea tratamentului trebuie să ai grijă de organismul tău astfel încât să nu dobândești noi straturi de grăsime. Poți atinge acest obiectiv adoptând sau păstrând un stil de viață sănătos care implică în special mișcare și o alimentație echilibrată, bogată în fructe și legume.

Cat timp dureaza o sedinta de criolipolize?

O ședință durează 70 de minute. În plus, este nevoie de câteva minute pentru operațiunile pre și post-procedură cum sunt masajul si masuratorile.

Cate sedinte sunt necesare?

Numărul de ședințe se stabilește în funcție de zonele vizate de tratament și de grosime stratului de grăsime de pe aceste zone. În decursul unui an, se pot realiza 1-3 ședințe pe aceeasi zona, lăsând o pauză de 6-8 săptămâni între acestea. Cu doar 3 ședințe pe an, economisești timp (nefiind nevoie să mergi des la salon) și bani, mai ales că atunci când tratamentul este aplicat cu un dispozitiv performant ca cel de la 18BeautyCenter.

Este dureroasa procedura de criolipoliza?

Ședințele de  criolipoliză  nu sunt deloc dureroase. Ele induc o senzație de presiune cauzată de vacuum-ul dispozitivului și una de rece, care dispare după circa 3-8 minute de la începerea ședințelor. În timpul aplicării terapiei te poți relaxa pentru că totul se desfășoară în condiții de maxim confort pentru tine.

Cat de sigura este procedura de criolipoliza?

Criolipoliza a fost aprobată în urma unor studii clinice de către “Food and Drug Administration”, agenția americană care atestă siguranța medicamentelor și dispozitivelor medicale. Testele efectuate au demonstrat că această terapie nu afectează niciunul dintre țesuturile care nu sunt vizate direct de tratament, ea distrugând doar celulele adipoase.

Pe ce zone ale corpului pot face criolipoliza?

Criolipoliza este solicitată cel mai mult pentru tratarea zonelor frecvent predispuse acumulării de țesut adipos, respectiv abdomenul și coapsele. Ea poate fi aplicată și altor zone ale corpului: spate, gambe, genunchi, brațe, șolduri, fese.

Necesita recuperare procedura de criolipoliza?

Procedura creează pe zonele tratate o roșeață și o senzație de amorțeală sau una de ușor disconfort. Acestea dispar de la sine în câteva ore. Astfel, îți poți relua activitățile cotidiene imediat după aplicarea tratamentului, nefiind necesară o perioadă de recuperare ca în cazul unei liposucții, spre exemplu.

În cazuri excepționale, la unii clienți pot apărea mici vânătăi care dispar tot de la sine în câteva zile.

Chiar poate criolipoliza sa inlocuiasca liposuctia chirurgicala?

Răspunsul scurt este DA. Dacă se efectuează liposucție și criolipoliză pe aceeași zonă, se va observa că rezultatele sunt similare, iar criolipoliza nu implică neplăcerile produse de liposucție.
Liposucția fiind o intervenție chirurgicală ce implică anestezie, incizii, risc de infecții post-operatorii și timp de recuperare. Niciunul dintre aceste lucruri nu se aplică în cazul criolipolizei, un tratament non-invaziv.

Etapele tratamentului:

1. Consultatia:

Consultatie preliminara realizata de catre terapeuta in remodelare corporala este asigurata in cadrul centrului. Terapeuta face masuratorile necesare procedurii : se masoara plica grasime printr-un plicometru si centimetru pentru a masura circumferinta zonei tratate, acestea fiind notate pe fisa de pacient.

2. Pregatirea zonei:

Evitarea cremelor si a uleiurilor in ziua procedurii, soare, solar, epilare laser in ziua procedurii.

3. Desfasurarea sedintelor de criolipoliza:

Terapeuta aplica o membrana protectoare contine un gel anti-freezing, pentru a proteja pielea si apoi aseaza aplicatorii necesari tratamentului. In primele zece minute, temperatura va fi scazuta treptat pana cand va ajunge la o temperatură predeterminată de aproximativ -8 grade Celsius, astfel inghetand lent celulele de grasime.

4. Ultimul pas al tratamentului :

Ultimul pas al tratamentului se realizeaza prin indepartarea aplicatorilor si realizarea unui masaj timp de 5-10 minute pe zona tratata.

5. Dupa tratament:

După finalizarea procedurii, de obicei, în zona de tratament va fi prezentă o roșeață și o oarecare amorțeală care poate dura câteva ore. În mod excepțional, pot apărea mici hematoame care vor dispărea în câteva zile.
Pacientul se poate întoarce imediat după tratament la activitățile sale zilnice fără a simți vreun discomfort.

6. Recomandari dupa procedura de criolipoliza:

Dupa efectuarea procedurii de criolipoliza trebuie sa astepti 7 zile inainte de efectuarea oricarui alt tratament, inclusiv cel de epilare laser. Se evita baile fierbinti, sauna, bazin incalzit, masaj si sport in ziua tratamentului pana la 48h.

Contraindicatii si reactii adverse:

Ca orice terapie, și criolipoliza prezintă o serie de contraindicații. Astfel ea nu poate fi aplicată celor care suferă de:

– hipoproteinemie, hipertensiune arterială, – boli infecțioase acute;
– crioglobulinemie, dificultăți de coagulare a sângelui;
– dermatită, răni cutanate active, răni deschise pe zona sau zonele vizate de tratament;
– flebite, urticarie, febră;
– tromboflebite, bolile lui Raynaud, tulburări psihomatice;
– varice, hiper sensibilitate la frig, probleme oncologice;
– condiții autoimune cu impact asupra pielii (dermatologic, reumatologic);
– boli cronice ca insuficiența renală și cea cardiacă;
– hernie în zona vizată de procedură;
– tulburări gastrice, hepatice sau coronariene;
– boli infecțioase cu morbiditate asociată (locale sau sistemice);
– condiții autoimune care afectează pielea la nivel dermatologic sau reumatologic;
– epilepsie, diabet acut;
– probleme oncologice.
– cezariana in ultimele 6-8 luni.

Lista de Medicamente Fotosensibilizante

  • A
    • Aceclofenac
    • Acetazolamida
    • Acetilsulfametoxipiridaz
    • ina
    • Aciclovir
    • Acitretin
    • Adapalena
    • Alendronat
    • Algestona
    • Alimemazina
    • Alprazolam
    • Amantadina
    • Amilorid
    • Amiodarona
    • Amitriptilina
    • Amoxapin
    • Astemizol
    • Atorvastatin
    • Azatadina
    • Azitromicina
  • B
    • Benzocaina
    • Bexaroten
    • Bisacodil
    • Bleomicina
    • Gudron de carbune
    • Bromazepam
    • Brotizolam
    • Bumetanida
    • Butibufen
  • C
    • Calcipotriol
    • Captopril
    • Carbamazepina
    • Carbetoxisulfaetidol
    • Carbinoxamina
    • Carvedilol
    • Celecoxib
    • Cerivastatin
    • Cetirizina
    • Ciprofloxacin
    • Ciproheptadina
    • Cisaprid
    • Clemastina
    • Clobazam
    • Clofazimin
    • Clofibrat
    • Clomipramina
    • Clorazepatodipotasic
    • Clordiazepoxid
    • Clorhexidina
    • Clorochinona
    • Clorpromazina
    • Clorpropamida
    • Clortalidona
    • Clortetraciclina
    • Clotiapina
    • Clotiazepam
    • Clozapin
  • D
    • Dacarbazina
    • Danazol
    • Dantrolen
    • Dapsona
    • Demeclociclina
    • Desogestrel
    • Desoximetazona
    • Dexketoprofen
    • Diazepam
    • Dibucaina
    • Diclofenac
    • Difenhidramina
    • Diflunisal
    • Diltiazem
    • Dimenhidrinat
    • Doxepin
    • Doxiciclina
    • Doxilamina
  • E
    • Ebastina
    • Erithromicina
    • Sparfloxacin
    • Etinilestradiol
    • Etonogestrel
    • Etretinat
    • Estradiol
  • F
    • Febarbamat
    • Felbamat
    • Fenbufen
    • Fenilbutazona
    • Fenilpropanolamina
    • Fenitoina
    • Fenobarbital
    • Fenofibrat
    • Fentiazac
    • Flecainida acetat
    • Flufenazin
    • Flunitrazepam
    • Fluorouracil
    • Fluoxetin
    • Flurazepam
    • Flurbiprofen
    • Flutamida
    • Formaldehida
    • Furosemid
  • G
    • Gabapentin
    • Ganciclovir
    • Gemfibrozil
    • Gentamicina
    • Gestodena
    • Gliburida
    • Gliclazida
    • Glimepirida
    • Glipizida
    • Glichidona
    • Glisentida
    • Grepafloxacin
    • Griseofulvina
    • Guanetidina
  • I
    • Ibuprofen
    • Imipramin
    • Indapamida
    • Indometacin
    • Interferon alfa-2b
    • Interferon beta-1a
    • Interferon beta-1b
    • Irbesartan
    • Isoniazida
    • Isotretin
  • K
    • Ketazolam
    • Ketoprofen
  • L
    • Lamotrigina
    • Levofloxacin
    • Levomepromazina
    • Levonorgestrel
    • Lincomicina
    • Lofepramina
    • Lomefloxacin
    • Loprazolam
    • Loratadina
    • Lorazepam
    • Lormetazepam
    • Lornoxicam
    • Lovastatina
    • Loxapin
  • M
    • Maprotilina
    • Mebendazol
    • Acid mefenamic
    • Meloxicam
    • Mesalazina
    • Metildopa
    • Methotrexat
    • Methoxsalen
    • Midazolam
    • Minociclina
    • Minoxidil
    • Mizolastina
    • Moxifloxacina
  • N
    • Nabumetona
    • Acid nalidixic
    • Naproxen
    • Nifedipina
    • Nitrazepam
    • Norfloxacin
    • Nortriptilina
  • O
    • Ofloxacina
    • Olanzapina
    • Omeprazol
    • Oxazepam
    • Acid oxolinic
    • Oxitetraciclina
  • P
    • Pamoat de pirviniu
    • Paroxetina
    • Pefloxacina
    • Perfenazina
    • Periciazina
    • Peroxid de benzoil
    • Pilocarpina
    • Pimozida
    • Pinazepam
    • Acid pipemidic
    • Pipotiazina
    • Pirazinamida
    • Piretanida
    • Pirimetamina
    • Piroxicam
    • Pirviniu
    • Procarbazin
    • Prometazina
    • Psoralen
  • Q
    • Quazepam
    • Quatepin
    • Chinidina
    • Chinina
  • R
    • Ribavirina
    • Riluzol
    • Risperidona
    • Ritonavir
    • Rizatriptan
  • S
    • Saquinavir
    • Selegilina
    • Sertralina
    • Sildenafil
    • Simvastatin
    • Sulfacetamida
    • Sulfadiazina
    • Sulfadimetoxina
    • Sulfadimidina
    • Sulfafenazol
    • Sulfisoxazol
    • Sulfaguanida
    • Sulfalena
    • Sulfamerazina
    • Sulfametizol
    • Sulfametoxazol
    • Sulfametoxidiazina
    • Sulfametoxipiridazina
    • Sulfamoxola
    • Sulfanilamida
    • Sulfaperina
    • Sulfasalazina
    • Sulfatiazol
    • Sulindac
    • Sumatriptan
  • T
    • Tacrolimus
    • Tazaroten
    • Terbinafina
    • Terfenadina
    • Tetraciclina
    • Tiabendazol
    • Acid tiaprofenic
    • Tioproperazina
    • Tioridazina
    • Tolbutamida
    • Topiramat
    • Tranilcipromina
    • Trazodona
    • Tretinoin
    • Triamcinolona
    • Triamteren
    • Triazolam
    • Trifluoperazina
    • Trimetoprim
    • Trimipramina
  • V
    • Acid valproic
    • Valpromida
    • Venlafaxin
    • Verteporfin
    • Vinblastin
  • X
    • Xipamida
  • Z
    • Zolpidem
    • Zopi